Daisy Kalan | Designer | Decor for kids Hungary

Daisy Kalan

Mentsd meg egy Édesanya életét!

Sürgős segitségre van szükség.

2018. április 12. - Daisy Kalan


Sziasztok!

Egy igazán fontos dologban kérném sokak , sőt Mindenki segitségét!
Egy édesanya élete a tét. Nem kér sokat, csak azt ami Neked már biztosan nem fog kelleni, és ami számodra teljes mértékben jelentéktelen, viszont Neki szó szerint az életet jelenti. 



Kezdem az elején.

Segitséget szeretnék kérni abban, hogy megmenthessék egy édesanya életét, az elmúlt években egyedül nevelte egyre betegebben a kisfiát. Jelenleg a kicsi 7 éves és 2,5 éve már nem lehet édesanyjával, annak súlyos beteg állapota miatt.

Az édesanyjánál elvégzett úgynevezett széklet geonomikai vizsgálat kimutatta, hogy a bélflórájának 98%-a eplusztult (betegsége és sorozatos kezelések következményeként), ezért minél sűrgősebb humán mikrobiota (bélflóra) beültetésre ( FMT, feacal microbiota transplant ) van szüksége. Ezt a beavatkozást Magyarországon egyenlőre csak Clostridium difficile fertőzés esetén végzik, ugyanakkor számos nemzetközi klinikán több, mint egy évtizede számos egyéb súlyos betegségben, mint az édesanyánál is alkalmazzák.
Ahhoz, hogy az édesanyánál ezt a beavatkozást elvégezhessék egy egészséges ember leadott székletére van szükség, melyet egy laborvizsgálat előz meg.

Kérlek Titeket, ha van olyan barátotok, ismerősötök, aki az alább felsorolt szempontoknak megfelel és tudna segiteni a beteg édesanyának, akkor mindenképpen jelezze Nekem.

Szempontok:

- Ki ajánlotta?
- 16-40(max.50) év
- Egészséges felnőtt ( neme mindegy)
- Hüvelyi úton született
- Szopizott legalább fél évig
- Lehetősége szerint kevés antibiotikumot kapott( az elmúlt 1 évben semmilyet)
- Nincs hasi panasza (hányinger, hányás, gyomorégés, puffadás, hasi fájdalom )
- Normális a széklete ( max. napi 2x, nem véres), Bristol skálán hányas?
- Nincs semmilyen ételallergiája és lehetőség szerint légúti allergiája sem
- Nem volt fertőző hasmenése az elmúlt 1 évben
- Fix szexuális partnere van 
- Nem volt nőgyógyászati, nemi úton terjedő fertőzése
- Gomba!! : nem volt hüvelygombája (max 1-2x)láb és körömgombája
- Gomba: szüleinek, párjának köröm, egyéb gomba szintén nem volt
- Nem volt lehetőség szerint húgyúti infekciója
- Nem volt lehetőség szerint arcüreggyulladása,  fülgyulladása
- Csak ritkán náthás
- Hogy irná le a hangulatát? ( nyugodt, feszült, ideges, izgulós..)
- Nem szed rendszeresen gyógyszert
- Nem dohányzik, drogozik
- Alkohol?
- Nincs friss tetoválása (1 éven belül)
- Nincs atópiás betegsége (asztma, allergiák, ekzéma..)
- Nincs idegrendszeri betegsége (depresszió, mániás depresszió, pánik betegség, Alzheimer kór, Parkinson kór..)
- Nem kapott transzfúziót
-  Nem volt hasi műtéte
- Fél éven belül nem volt lázas fertőző betegsége
- Lehetőség szerint nincs utazási hasmenése
- Járt-e az elmúlt 1 évben egzotikus országban?
- Volt-e kullancscsipése? ha volt, volt-e ezt követően bőrelváltozás(hyme folt?)
- Volt-e állatharapás?
- Testsúly / testmagasság?
- Sport?
- Étkezés!! ( minél több gyümölcs, zöldség, minél kevesebb hús, pékárú, gyorskaja, lehetőség szerint vegetáriánus, lehetőség szerint nem édesszájú)
-  Csládi anamnézis: lehetőség szerint az elsőfokú rokonok ( szülők, testvérek, nagyszülők ) között nem volt autoimmun megbetegedés, idegrendszeri betegség, pikkelysömör, körömgomba, autoimmun izület gyulladás, ha volt rák, milyen tipusú és idős korban volt-e?)

Az édesanyánál már végeztek ilyen beavatkozást, nagyon szépen reagált rá, de a bélflóra megtapadása és elszaporodása egyenlőre sikertelen volt, mivel legutóbb például a beültetés alatt a donornak hasmenése lett, ezért a beültetést félbehagyni klnyszerültek. Az édesanya azóta is kitartó küzdelmet folytat, de egyre rosszabb állapotban van. 
A donor keresés nagyon nehéz, mivel Magyarországon még nagyon kevesen ismerik ezt a fajta transzplantációt ( többnyire viccnek gondolják) és a microbiom összetétele a szervezet egészségére hatással van, ezért egy székletdonornak jóval több kritériumnak kell megfelelnie, mint egy véradónak. Ugyanakkor csak székletre van szükség, hogy életet menthessünk ennék a  transzplantációnál, nem egy szervre ( tüdő, sziv.. ), ami egy másik ember életét követeli. A donornak semmilyen gyógyszert vagy egyéb már szert nem kell szednie, semmilyen előkészületre, beavatkozásra nincs szükség az egészséges étkezésen kivül. 
Aki megfelel, azzal egy diplomás ápoló felveszi a kapcsolatot. A szűrővizsgálat labor- és STD szűrést jelentene. A laborvizsgálat ( vér, hozott vizelet és széklet) egy Synlab vérvételi helyen történik várakozás nélkül, az STD szűrés pedig a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikáján, ahol előfordulhat várakozás.

Akinek a leletei megfelelnek, előreláthatólag 1-2 hétig mindennap székletet kellene leadnia. Az otthonából ki sem kell mozdulnia, mert a helyszinre mennek érte. Az édesanya a leadott székletet feldolgozást követően egy levezetett szondán keresztül fogja megkapni, ezzel esélyt kapva az életre.

ˇ Hogyha többet szeretnél megtudni az FMT- ről, akkor a legtöbb információ ezen az oldalon van összeszedve : www.thepowerofpoop.com. Ugyanakkor számos nemzetközi klinika honlapján tudakozódhatsz még, igy a Sydney-i Gasztroenterológia Központ honlapján is, melyet Prof. Thomas Borody vezet, az egyik nemzetközileg legelismertebb gastroenterológus, aki a legrégebben -több, mint 15 éve- alkalmazza ezt a beavatkozást, ezzel számos beteg életét megmentve. Valamint a legnagyobb orvosi adatbázis honlapján ( www. pubmed.com ) is számor orvosi cikket találhat ebben a témában.

Segitségetekre nagyon nagy Szükség van !!

Remélem tudtok segiteni.

bernhardtszilvia@gmail.com  - e-mail cimre tudtok irni, jelezzétek, hogy Tőlem hallottatok róla : Daisy Kalan 

A kicsi harmadik éve várja haza az édesanyját. 

( Ékezetek hiánya miatt elnézéseteket kérem, nem magyar a billentyűzet! )

A bejegyzés trackback címe:

https://daisykalan.blog.hu/api/trackback/id/tr7113828982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása